×

ΣΤΕ 907/2024 (ΤΜΗΜΑ Α)

Κ.Λ. (m)

Αριθμός 907/2024

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ Α΄

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 18 Σεπτεμβρίου 2023, με την εξής σύνθεση: Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος του Α΄ Τμήματος, Ταξιαρχία Κόμβου, Παρασκευή Μπραΐμη, Χρήστος Λιάκουρας, Μαρίνα-Αλεξάνδρα Τσακάλη, Σύμβουλοι, Ευαγγελία Τζιράκη, Χαρίκλεια Χαραλαμπίδη, Πάρεδροι. Γραμματέας η Ειρήνη Δασκαλάκη, Γραμματέας του Α΄ Τμήματος.

Α. Για να δικάσει την από 18 Νοεμβρίου 2022 αίτηση:

του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο παρέστη με τη Σταυρούλα Μπανάκου, Νομική Σύμβουλο του Κράτους,

κατά των: 1. ........ ......... του ......... και 2. ....... ........... συζύγου ........ .......... κατοίκων ...... ........ ....... .... οι οποίοι παρέστησαν με τον δικηγόρο Ηλία Θεοδωράτο (Α.Μ. 12286), που τον διόρισαν με πληρεξούσιο.

Με την αίτηση αυτή το αναιρεσείον Ελληνικό Δημόσιο επιδιώκει να αναιρεθεί η υπ’ αριθμ. 224/2022 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων.

Β. Για να δικάσει την από 11 Νοεμβρίου 2022 αίτηση:

των: 1. ........ ......... του .......... 2. ....... ........... συζύγου ........ .......... 3. ...... ......... του ......... κατοίκων ...... ........ ....... ... και 4. ...... ......... του ......... κατοίκου ............ ...... ......... ..... οι οποίοι παρέστησαν με τον δικηγόρο Ηλία Θεοδωράτο (Α.Μ. 12286), που τον διόρισαν με πληρεξούσιο,

κατά του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο παρέστη με τη Σταυρούλα Μπανάκου, Νομική Σύμβουλο του Κράτους.

Με την αίτηση αυτή οι αναιρεσείοντες επιδιώκουν να αναιρεθεί η υπ’ αριθμ. 224/2022 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων.

Η εκδίκαση άρχισε με την ανάγνωση της εκθέσεως της εισηγήτριας, Παρέδρου Ευαγγελίας Τζιράκη.

Κατόπιν το δικαστήριο άκουσε:

Α. την αντιπρόσωπο του αναιρεσείοντος Ελληνικού Δημοσίου, η οποία ανέπτυξε και προφορικά τους προβαλλόμενους λόγους αναιρέσεως και ζήτησε να γίνει δεκτή η αίτηση και τον πληρεξούσιο των αναιρεσιβλήτων, ο οποίος ζήτησε την απόρριψή της.

Β. τον πληρεξούσιο των αναιρεσειόντων, ο οποίος ανέπτυξε και προφορικά τους προβαλλόμενους λόγους αναιρέσεως και ζήτησε να γίνει δεκτή η αίτηση και την αντιπρόσωπο του αναιρεσίβλητου Ελληνικού Δημοσίου, η οποία ζήτησε την απόρριψή της.

Μετά τη δημόσια συνεδρίαση το δικαστήριο συνήλθε σε διάσκεψη σε αίθουσα του δικαστηρίου κ α ι

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης χρειάζεται να έχετε κάνει εγγραφή/σύνδεση και να έχετε ενεργή συνδρομή