×

ΣΤΕ 992/2024 (ΤΜΗΜΑ Α)

Κ.Ε.

Αριθμός 992/2024

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ Α΄

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 5 Φεβρουαρίου 2024, με την εξής σύνθεση: Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος του Α΄ Τμήματος, Χρήστος Λιάκουρας, Μαρίνα-Αλεξάνδρα Τσακάλη, Σύμβουλοι, Χαρίκλεια Χαραλαμπίδη, Δημήτριος Τσαρούχας, Πάρεδροι. Γραμματέας η Βασιλική Κατσιώνη.

Για να δικάσει την από 4 Μαρτίου 2020 αίτηση:

του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο παρέστη με την Φωτεινή Καμπισιούλη, Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία κατέθεσε δήλωση σύμφωνα με το άρθρο 26 του ν. 4509/2017, περί μη εμφανίσεώς της,

κατά των: 1) ....... ...... του ....... ατομικώς και ως ασκούσας τη γονική μέριμνα της ανήλικης κόρης της ........ – .......... ............ η οποία παρέστη με τον δικηγόρο Δημήτριο Κονταξή (Α.Μ. 23311), που τον διόρισε με πληρεξούσιο, ο οποίος με δήλωσή του στο ακροατήριο, διόρθωσε το όνομα της δεύτερης αναιρεσίβλητης, ανήλικης θυγατέρας της πρώτης, από ........ . .......... στο ορθό .......... 2) ........... ........... του .......... 3) ............ .................... του ......... κατοίκων ..... ... ....... .......... .... 4) ......... ........... του ............ κατοίκου ..... .... ..... ... 5) ........... ........... του ............ κατοίκου ..... ... ....... .......... .... και 6) ......... ................... του ....... κατοίκου ....... .......... Δήμου ....... ....... οι οποίοι παρέστησαν με τον ίδιο ως άνω δικηγόρο Δημήτριο Κονταξή, που τον διόρισαν με πληρεξούσιο.

Με την αίτηση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο επιδιώκει να αναιρεθεί η υπ’ αριθμ. 4376/2019 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Ο πληρεξούσιος των αναιρεσιβλήτων δήλωσε σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 21 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δικαστηρίου, ότι δεν θα αγορεύσει.

Η εκδίκαση άρχισε με την ανάγνωση της εκθέσεως της εισηγήτριας, Παρέδρου Χαρίκλειας Χαραλαμπίδη.

Μετά τη δημόσια συνεδρίαση το δικαστήριο συνήλθε σε διάσκεψη σε αίθουσα του δικαστηρίου κ α ι

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης χρειάζεται να έχετε κάνει εγγραφή/σύνδεση και να έχετε ενεργή συνδρομή