×

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ 700/2024 (ΤΜΗΜΑ Β2 ΠΟΛΙΤΙΚΟ)

Αριθμός 700/2024

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Β2' Πολιτικό Τμήμα

Συγκροτήθηκε από τους Δικαστές: Νικόλαο Πιπιλίγκα, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Μαργέλλου - Μπουλταδάκη - Εισηγήτρια, Ιωάννη Δουρουκλάκη, Νικόλαο Πουλάκη και Μαλαματένια Κουράκου, Αρεοπαγίτες.

Συνεδρίασε δημόσια στο Κατάστημά του, στις 14 Νοεμβρίου 2023, με την παρουσία και της Γραμματέως Αγγελικής Ανυφαντή, για να δικάσει την εξής υπόθεση μεταξύ:

Του αναιρεσείοντος: Λ. Φ. του Γ., κατοίκου …, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την πληρεξούσια δικηγόρο του Σοφία Χανιωτάκη, η οποίο διορίσθηκε με την με αριθμό …/2023 πράξη της Προέδρου του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.3226/2004 και κατέθεσε προτάσεις.

Των αναιρεσιβλήτων: 1. υπεράκτιας ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «A. S. S." με έδρα την ... αλλά και τέως εγκατεστημένης στην Ελλάδα, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Α. Κ. του Α., κάτοικο …. 2.υπεράκτιας ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "D. D. S..A.. με έδρα τον … αλλά και εγκατεστημένης στην Ελλάδα, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Α. Κ. του Α., κάτοικο …, 3.εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία "Δ. Ν. Ε." με έδρα την …, και ήδη λυθείσας, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Α. Κ., κάτοικο …, 4.Α. Κ. του Α., κατοίκου …, ατομικά αλλά και α)ως προέδρου, νόμιμου εκπροσώπου, μετόχου, διαχειριστή και πληρεξούσιου της ως άνω υπεράκτιας ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "D. D. S..A.., β)ως προέδρου, νόμιμου εκπροσώπου, μετόχου και πληρεξουσίου της ως άνω υπεράκτιας ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "A. S. S..A.. και γ)ως εταίρου, διαχειριστή και πληρεξουσίου της ως άνω εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με τον τίτλο "Δ. Ν. Ε.", 5)Α. Κ. του Α., κατοίκου …, ατομικά και ως μετόχου και μέλος του Δ.Σ. των ως άνω εταιρειών α)"D. D. S..A.. και β)"A. S. S..Α.., και 6)Α. Κ. του Α., κατοίκου …, ατομικά και ως μετόχου και μέλος του Δ.Σ. των εταιρειών α)"A. S. S..A.. και β)"D. D. S..A.., και 7)Ε. συζ. Α. Κ. του Α., κατοίκου …, ατομικά αλλά και ως μετόχου και μέλος του Δ.Σ. των εταιρειών α)"D. D. S..A.. και β)«A. S. S.A.». Όλοι εκπροσωπήθηκαν από τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους Αθανάσιο Κανελλόπουλο, με δήλωση του άρθρου 242 παρ. 2 του Κ.Πολ.Δ., ο οποίος κατέθεσε προτάσεις.

Η ένδικη διαφορά άρχισε με την από 9-10-2017 αγωγή του ήδη αναιρεσείοντος που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Εκδόθηκαν οι αποφάσεις: 380/2019 του ίδιου Δικαστηρίου και 2128/2021 του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών. Την αναίρεση της τελευταίας απόφασης ζητεί ο αναιρεσείων με την από 20-4-2023 αίτησή του. Κατά τη συζήτηση της αίτησης αυτής, που εκφωνήθηκε από το πινάκιο, οι διάδικοι παραστάθηκαν όπως σημειώνεται πιο πάνω. Η πληρεξούσια του αναιρεσείοντος ζήτησε την παραδοχή της αίτησης και την καταδίκη του αντιδίκου μέρους στη δικαστική δαπάνη του.

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης χρειάζεται να έχετε κάνει εγγραφή/σύνδεση και να έχετε ενεργή συνδρομή
Σημείωση: Η απόφαση, αφού καταλογοποιήθηκε στην ιστοσελίδα μας, αναδημοσιεύεται όπως έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου (areiospagos.gr)