×

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ 648/2024 (ΤΜΗΜΑ Α3 ΠΟΛΙΤΙΚΟ)

Αριθμός 648/2024

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Α3' Πολιτικό Τμήμα

Συγκροτήθηκε από τους Δικαστές: Αικατερίνη Κρυσταλλίδου, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Κατσιάνη, Στέφανο - Σπυρίδωνα Πανταζόπουλο, Κορνηλία Πανούτσου και Ηλία Γιαρένη - Εισηγητή, Αρεοπαγίτες.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του, στις 12 Φεβρουαρίου 2024, με την παρουσία και της Γραμματέως Μαρίας Σουλάκα, για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:

Της αναιρεσείουσας: Ζ.-Σ. Ο. του Ε., κατοίκου …, ατομικά και ως ασκούσας την επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου της Α., που παραστάθηκε στο ακροατήριο με την πληρεξούσια δικηγόρο της Αθανασία Βαζάκα και κατέθεσε προτάσεις.

Των αναιρεσιβλήτων: 1.Β. Τ. του Σ. και 2.Κ. συζ. Β. Τ., το γένος Γ. Σ., κατοίκων …, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους Μαρίνο Παπαδόπουλο με δήλωση κατ' άρθρο 242 παρ.2 ΚΠολΔ και κατέθεσε προτάσεις.

Η ένδικη διαφορά άρχισε με την από 24.06.2020 αγωγή των ήδη αναιρεσιβλήτων, που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Εκδόθηκαν οι αποφάσεις: 11817/2022 οριστική του ίδιου Δικαστηρίου και 2748/2023 του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών. Την αναίρεση της τελευταίας απόφασης ζητεί η αναιρεσείουσα με την από 17.07.2023 αίτησή της.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης αυτής, που εκφωνήθηκε από το πινάκιο, οι διάδικοι παραστάθηκαν, όπως σημειώνεται πιο πάνω. Η πληρεξούσια της αναιρεσείουσας ζήτησε την παραδοχή της αιτήσεως αναιρέσεως και την καταδίκη των αντιδίκων μέρους στη δικαστική δαπάνη.

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης χρειάζεται να έχετε κάνει εγγραφή/σύνδεση και να έχετε ενεργή συνδρομή
Σημείωση: Η απόφαση, αφού καταλογοποιήθηκε στην ιστοσελίδα μας, αναδημοσιεύεται όπως έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου (areiospagos.gr)